BOOK A FREE CONSULTATION

Charlotte Fellman, klinikan perustajan tarina

Charlotte Fellman Skin Atelier Fellman perustaja

 

Mistä kaikki sai alkunsa?

Voi, kauneudenhoito on ollut lähellä sydäntäni jo lapsesta lähtien. Muistan, kuinka järjestin missikisoja serkuilleni, meikkasin ystäviäni ja laitoin muiden hiuksia tanssitunneilla.
Olin se luokan kymppityttö ja unelmoin kemistin urasta. Ensimmäinen työpaikkaharjoitteluni oli Loviisan ydinvoimalassa laboratoriossa. Mietin silloin, että haluisin kuitenkin jotain hauskempaa. Tie vei pikkuhiljaa kohti unelmaa. Voitin kotikaupunkini Miss Loviisa -kisat ja päädyin sitä kautta Helsinkiin Marjo Sjöroosin mallikouluun. Siitä se sitten lähti, maalaistytön matka kohti Helsinkiä. Yhdistän kauneutta ja kemiaa työssäni tänäkin päivänä ja matemaattisesta sekä analyyttisesta taustastani on ollut paljonkin hyötyä kauneusalan yrittäjänä.

Miten päädyit esteettiselle alalle?

Marjo Sjöroosin mallikoulussa opin paljon kauneudesta ja suomalaisista kauneusarvoista. Huomasin, että tahdon olla kauneuden ja hyvinvoinnin parissa tulevaisuudessakin ja luinkin itseni sairaanhoitajaksi. Tokaisin opettajalle heti ensimmäisenä, että haluan esteettiselle alalle. Hän tyrmäsi idean ja sanoi, että minusta tulee teho-osaston hoitaja. Ja niin minusta tulikin. Päädyin kuitenkin ostamaan itselleni valmistujaislahjaksi huulten muotoilun helsinkiläiseltä kauneusklinikalta - se oli kohtalokas lahja. Seuraavalla viikolla minut pyydettiin klinikalle töihin ja aloin opiskelemaan esteettistä alaa. Kaikella tapahtuneella oli tarkoituksensa. Unelmani oli toteutunut ja tällä tiellä ollaan edelleen.

Matkaani esteettisellä alalla on kuulunut paljon opiskelua ulkomailla, lisäksi olen saanut toimia Suomen tunnetuimpien plastiikkakirurgien työparina vuosia. Siinä on tullut kollegat tutuksi niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Pidin alkuun vastaanottoani Suomen huippuklinikoilla Helsingissä. Opin paljon plastiikkakirurgeilta ja sain upeita tilaisuuksia esteettisenä sairaanhoitajana. Olen kiitollinen niistä opintäyteisitä vuosista.

Huhtikuussa 2013 perustin Skin Atelier Fellmanin. Sain vihdoin ammentaa kaiken osaamiseni omaan yritykseeni. Kuluneen kymmenen vuoden aikana ala ja toimintamme on kehittynyt, mutta ydinajatukseni on kuitenkin pysynyt samana - Skin Atelier Fellman on ihonhoidon klinikka ihan jokaiselle. Teemme työtä asiakaslähtöisesti ja jokainen klinikalle saapuva asiakas saa juuri hänen tarpeidensa tai toiveidensa pohjalta rakennetun hoitosuunnitelman. Haluamme myös lisätä asiakkaidemme tietoisuutta ihoon ja sen hoitoon liittyvistä asioista.

Yksilölliset hoitosuunnitelmat ovat ydinosaamistamme tehokkaiden ja tuloksellisten hoitojen ohella. Tähän perustuu Skin Atelier Fellmanin Signature -hoidot, jota kaikki sairaanhoitajat klinikallamme toteuttavat.

Charlotte Fellman Skin Atelier Fellman perustaja

Ketkä inspiroivat sinua alalla?

Ruotsalainen Akademikliniken on alan ehdottomia pioneereja ja klinikka, jonka toimintaa ja kehitystä olen seurannut yli kymmenen vuotta. Täyteainehoidoissa minua ovat inspiroineet brasilialainen plastiikkakirurgi Mauricio de Maio ja Lontoon huippuosaaja Dr Tapan Patel.

Kansainväliset kauneusmessut keräävät vuosittain yhteen alan huippuosaajat maailmalta ja tarjoavat valtavasti inspiraatiota ja oppia. Tänä vuonna olin Monacossa ja ensi vuonna suuntaan kauneusmessuille Pariisiin. Tukholmassa ja Lontoossa käyn useamman kerran vuodessa - siellä kauneusalan opit ovat parhaimmillaan. Kauneusmessut ovat yksi vuoden kohokohdista!

Mikä on työssäsi parasta?

Rakastan työtäni - ihanat asiakkaamme ja kohtaamiset heidän kanssaan ovat ehdottomasti työni parhaita puolia. Ilahdun valtavasti, kun asiakas huomaa klinikkamme luonnolliset arvot ja saa hyvinkin personoidun hoitokokemuksen. Täyteainehoidotkin voivat näyttää todella luonnollisilta ja kun asiakkaat huomaavat tämän, he voivat olla hyvinkin positiivisesti yllättyneitä. Media saattaa usein antaa väärän kuvan siitä, mitä kauneusala voi kauneimmillaan olla.

Klinikallemme on vuosien varrella rakentunut sitoutunut asiakaskunta, josta olen valtavan kiitollinen. Olen iloinen, että asiakkaat ovat luottaneet ammattitaitooni jo vuosia ja olemme saaneet aikaan huikeita hoitotuloksia. On myös ihana huomata, että klinikalle tullaan hoitoihin kauempaakin ja jokainen on tervetullut kokemaan kauneuden ja ihonhoidon salat persoonalliset lähtökohdat huomioiden. 

Minusta on ihana toteuttaa hoitoja esimerkiksi aikuisille suomalaisnaisille, joilla on luonnollinen käsite kauneudesta. Vaikka inspiraatiota ja oppia tulee paljon ulkomailta, on kuitenkin taito ja rikkaus päästä toteuttamaan ja yhdistämään niitä suomalaiseen makuun.


Mitkä ovat lempihoitojasi?

Laitehoidot ovat olleet jo pitkään intohimoni ja niiden avulla luodaan luonnollinen pohja kaikelle tulevalle. Klinikalle saapuu pian uusia, tarkoin valikoituja ja maailmalla jo tunnettuja laitehoitoja, jotka ovat uusimmat lempihoitoni. Pääsette pian kuulemaan lisää näistä ensimmäisenä Suomessa klinikallemme saapuvista uutuushoidoista!

Tämänhetkisistä laitehoidoista Fractora on suosikkini ja myös yksi klinikkamme suosituimmista hoidoista ryppyjen ja hienojuonteiden poistoon sekä ihon napakoittamiseen ja kiinteyttämiseen. Kuten monista laitehoidoista, niin myös Fractorasta on apua monenlaiseen tilanteeseen, mikä tekee siitä niin mahtavan! 

Erilaiset pistos- ja vitamiinihoidot tulevat usein mukaan hoitosuunnitelmaan vasta laitehoitojen jälkeen. Kun iho voi hyvin ja pohja on kunnossa, on yksilöllisiä piirteitä helppo korostaa esimerkiksi täyteaineella tehtävällä Tuhkimokohotuksella, joka piristää välittömästi kasvojen ilmettä ja tekee kokonaisuudesta raikkaan ja nuorekkaan. Hyvä pohja on kuitenkin kaiken a ja o!

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Minulla on kaksi poikaa ja vapaa-aika kuluu perheeni kanssa. Vaikka olen maalta kotoisin, nautin kaupungin vilskeestä. Rakastan Helsingin kahviloita ja minut voi löytää esimerkiksi Korkeavuorenkadun Succesista tai Cafe Esplanadista.

Olen myös opetellut laskemaan Sveitsin Alpeilla muutamana talvena ja laskettelu onkin uusin harrastukseni. Vastapainona vilskeelle käyn Somatic Studiolla laitepilateksessa. Tämä on ollut myös työergonomian kannalta loistavaa jo neljän vuoden ajan.

Mikä esteettisen alan tulevaisuudessa innostaa sinua?

Tulemme laajentamaan klinikan palveluvalikoimaa ja odotan innolla uusia laitteitamme, jotka ovat esteettisen alan huippuja! Tuomme maailmalta esimerkiksi laitehoitoja luonnolliseen ryppyjen poistoon sekä ihon kiinteyttämiseen. On ihana saada maailmanluokan hoitoja tarjolle Suomeen ja olla rakentamassa Suomen esteettistä alaa turvallisesti ja vastuullisesti, innovatiivisuutta ja intohimoa unohtamatta.

Myös osaava tiimimme tulee kasvamaan ja jatkossa pystymme vastaamaan kysyntään entistä paremmin, kun yhä useampi ammattilainen on toteuttamassa laadukkaita hoitoja Skin Atelier Fellmanin arvoja ja ydinajatusta kunnioittaen.   

Lämmin kiitos kaikille uusille ja jo pidemmän aikaa matkassamme kulkeneille asiakkaille - teidän takianne tätä teemme. 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published